Interview with
Mark Teurlings

Lees nu het interview met Mark Teurlings, een echtscheidingsadvocaat gevestigd in Amsterdam.

Mark Teurlings heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hier heeft hij zowel Nederlands als Internationaal recht gedaan, aangezien hij nog studie jaren over had. In December 1994 is hij beëdigd als advocaat, om vervolgens meteen een eigen praktijk op te richten.

Waarom heeft u ervoor gekozen om echtscheidingsadvocaat te worden?

Aangezien ik meteen met mijn eigen praktijk ben begonnen kom je met alle kanten van het recht in aanmerking. Hierdoor krijg je een goed overzicht welke kanten je wel en niet op wilt. Je zult alleen op een gegeven moment een keuze moeten maken. Ben toen begonnen met het opzetten van een website: incasso online. Dit sloeg niet echt aan, vooral ook omdat er al heel veel websites waren die deze dienst aanboden. Toen ben ik gaan nadenken ‘wat is een simpele procedure, waar veel mensen mee in aanraking komen’. En zo is het idee ontstaan van online scheiden.

Heeft u altijd advocaat willen worden?

Nee, heb altijd gedacht dat het veel te hoog gegrepen voor mij zou zijn. Ik was namelijk best een slechte leerling. Ben blijven zitten op 4 vwo en haalde alles met 6jes. Met mijn eindexamen heb ik dan ook 2 vakken moeten herkansen. Ben gaan studeren omdat mijn beide ouders hebben gestudeerd. En iedereen die niet weet wat die moet gaan studeren gaat rechten of economie studeren. Aangezien ik ontzettend slecht was in economie en wiskunde werd het vanzelfsprekend rechten. De studie heb ik nooit leuk en interessant gevonden. Totdat een vriend van mij zei; ‘je moet eens mee naar de rechtswinkel in de Bijlmer gaan. Dat is leuk werk’. Maarja dat was vrijwilligers werk, totaal niks voor mij. Toch een dag meegegaan, net nadat de Bijlmer ramp had plaatsgevonden. Een drukte van jewelste.

Ik heb die dag zoveel mensen kunnen helpen, dat ik daarna wist dat ik advocaat wilde worden. Vond het namelijk zo leuk om al die mensen te helpen, wat vaak kleine dingetjes waren van even hier en daar telefoontje plegen.

Is het moeilijk om werk en privé gescheiden te houden?

Ik kom best wel veel op tv, maar probeer ze niet te laten filmen in mijn huis. Dat heb ik gewoon liever niet. Ik verstop mijn privé leven niet, ben zeer actief op social media zoals instagram en facebook. Ik heb er wel bewust voor gekozen om mijn facebook profiel afgeschermd te houden en mijn instagram open te laten. Ook voor mijn dochter.

Wat is de meest spraakmakende zaak uit u carrière?

Mijn meest spraakmakende zaak is een strafzaak, die helaas niet zo bekend is geworden in Nederland. Dit was een Belgische strafzaak waarvan het proces echt drie weken heeft geduurd. Deze zaak heb ik ook gewonnen, tegenpartij heeft toen 20 jaar gekregen. Toen we naar buiten liepen stond er toen ook zoveel pers, dat ik met mijn cliënt op de foto ben gegaan om vervolgens op de voorpagina van de Telegraaf te eindigen met alleen mijn rug. Omdat ik net op het moment dat de foto werd genomen achteromkeek.

Heeft u nog ambities voor de toekomst?

Ambities hebben als je al zolang in het vak zit is erg moeilijk. Voornaamste wat ik wil is gelukkig zijn en leuke contacten hebben. Ik ben ook echt een duizendpoot en constant bezig. Ik heb al 12 jaar lang een keurmerk, ben vorig jaar een blad begonnen AmsterdamXXXL. Daarnaast heb ik een boekje geschreven ‘taal uit de zaal’ en ben ik voorzitter van red een straatkind. Rechter heb ik nooit willen worden, is niet voor mij weggelegd. Zou het ook veel te saai vinden. En daarnaast is mijn levensstijl veel te duur, dat zou ik mij dan niet meer kunnen veroorloven.

Wat zijn de leukste en minst leuke kanten van het vak?

Het leukste is de omgang met mensen, en de diversiteit van het vak. Geen een dag van mij is hetzelfde, ben continu bezig en onderweg. Minder leuke is wel dat je continu bezig bent met problemen van andere. Je hebt namelijk ook heel veel klagers, bij zo’n mensen kun je het ook nooit goed doen.

Written by Dilara Sancar

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur