The Big apple

De Big Apple, Kantoren en Cultuur

Begin November 2018 stond de Lustrumreis van JFV Ouranos op de planning. Met een groep van 20 studenten zijn wij voor een week naar New York vertrokken. De reisorganisatie bestaande uit leden en oud-bestuurders hebben ons een mooi programma gemaakt waar wij niet alleen veel van de stad en de bezienswaardigheden hebben gezien, maar ook in aanraking zijn gekomen met Nederlandse kantoren zoals Baker & McKenzie en NautaDutilh.
Ons hotel lag twee minuten lopen van de Ground Zero in het hartje van Downtown Manhattan. Met een heel centraal liggend hoofdkwartier zijn wij begonnen met het verkennen van New York. De lustrumcommissie heeft veel op de planning gezet zoals een bezoek aan het 9/11 Memorial Museum, het hoofdkwartier van de Verenigde Naties en Liberty & Ellis Island en nog veel meer activiteiten. Naast het gezamenlijke programma hebben de deelnemers ook de kans gekregen om eigen interesses te vervolgen en musea, wijken, winkels, et cetera op eigen initiatief op te zoeken.
De kantoorbezoeken hebben ons naar duizelingwekkende en toffe locaties geleid. Met interessante presentaties over de verschillen van Amerikaans recht en Nederlands recht, mogelijkheden om New York als Jurist en Advocaat zelf te leren kennen en insider tips van de advocaten over leuke plekken gekregen kunnen wij zeggen dat het hele geslaagde kennismakingen waren.
De laatste avond van ons avontuur in New York hebben wij op een hele gezellige manier doorgebracht. Met een diner bij een uitstekend Bar & Grill Restaurant in het wijk Chelsea. We hebben veel gegeten, nog meer gelachen en om deze avond in perfectie te laten eindigen zijn wij met de hele groep nog naar een Rooftop Bar geweest om een laatste keer van de Skyline van New York te genieten.
Men kan de Lustrumreis van JFV Ouranos in New York met een enkel woord omschrijven: “fantastisch”. Ik zou graag de mogelijkheid grijpen om namens alle deelnemers de Lustrumcommissie en het 35eBestuurder der JFV Ouranos nog eens de dank uit te spreken. We hebben ervan genoten en verheugen ons op de volgende reis, want met of zonder Lustrum, de Ouranos reizen zijn en blijven altijd een hoogtepunt van het academische jaar.

Written by Stojan Bakalov

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur