Werken bij de vrouwenrechtswinkel

Wie zijn wij?

Wat doen wij? 

Waarom een vrouwen rechtswinkel?

Geven wij alleen juridisch advies?

Stichting Vrouwenrechtswinkel Maastricht: “voor vrouwen, door vrouwen”.

Wie zijn wij?

Wij zijn vrouwelijke rechtenstudentes van de Universiteit Maastricht. Wij hebben allemaal onze propedeuse afgerond en willen graag iets doen naast onze studie en willen graag praktijkervaring opdoen.

Wat doen wij?

De vrouwenrechtswinkel is een veilige plek voor vrouwen in en rondom Maastricht. Vrouwen kunnen ons mailen, bellen of binnen komen tijdens onze inloopspreekuren op donderdagavond en vrijdagochtend. Zij hebben dan eerst een intakegesprek, waarna wij kijken wat wij voor haar kunnen betekenen. Dan bespreken wij de zaak met de rest van de meiden die hier werken. Wij gaan er altijd van uit dat wij binnen 2 weken een advies kunnen geven aan de cliënt.

Waarom een Vrouwenrechtswinkel?

Het is in de huidige samenleving heel belangrijk dat vrouwen zich gehoord voelen. De vrouwen die bij ons komen voor juridisch advies hebben vaak een emotioneel verhaal. Zij hebben vaak geen idee waar zij heen kunnen en ze zijn vaak ook huiverig om naar een advocaat te stappen. De Vrouwenrechtswinkel is laagdrempelig en persoonlijk, waardoor het voor vrouwen vaak aantrekkelijker is om naar ons te komen voor juridische vragen.

Welke soort vragen stellen de vrouwen?

De vrouwen die juridische hulp vragen komen met allerlei soorten vragen. Het kan zijn dat er problemen zijn met een ouderschapsplan, een scheiding, een koopovereenkomst of arbeidsproblemen.

Geven wij alleen juridisch advies?

Nee, wij geven niet alleen juridisch advies. Wij gaan met onze groep ook wel eens op bezoek bij advocatenkantoren, wij geven presentaties en workshops en gaan naar zittingen bij de Rechtbank Maastricht. Buiten alle juridisch getinte uitstapjes gaan we ook met de groep borrelen of lunchen. We vinden het belangrijk dat er in de groep een goede sfeer is, zodat we dit ook kunnen uitstralen naar de vrouwen die langskomen.

Heb je interesse?

Als je interesse is gewekt en je wil meer over ons weten, stuur ons vooral een mailtje met je CV en motivatie naar [email protected]. De enige eis die wij hebben is dat je een tweedejaars studente moet zijn aan de Faculteit Der Rechtsgeleerdheid en donderdagavond of vrijdagochtend beschikbaar moet zijn.

We zien je mailtje graag tegemoet!

Nicky Limbourg

Voorzitter Stichting Vrouwenrechtswinkel

Written by Nicky Limbourgh

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur