Carrière Switch: van advocaten tot recruiter

Steef Verheijen is corporate recruiter bij Dirkzwager advocaten en notarissen. Dirkzwager is het grootste advocaten- en notarissenkantoor buiten de Randstad, met vestigingen in Arnhem en Nijmegen. Steef is nu recruiter en heeft hiervoor als advocaat bij Dirkzwager gewerkt. Een interessante carrièrestap. De redactie heeft de telefoon gepakt en Steef gebeld om hem wat vragen te stellen over zijn keuze.

Waarom hebt u gekozen voor deze carrièreswitch?

Om dat goed te kunnen begrijpen, ga ik eerst terug naar mijn eigen studietijd. Na het gymnasium ben ik Bedrijfscommunicatie gaan studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vanaf mijn derde jaar ben ik daar Rechten bij gaan doen. Toen ik klaar was met Bedrijfscommunicatie heb ik ook Rechten afgemaakt. Ik ben altijd al heel breed geïnteresseerd geweest. Beide studies vond ik hartstikke leuk.

Toen ik klaar was met beide studies stond ik gevoelsmatig op een tweesprong. Ik moest gaan kiezen. En dat was best lastig. Ik zag meerdere banen wel zitten. Om er een paar te noemen: communicatieadviseur, woordvoerder, trainee in het bedrijfsleven, docent en advocaat. Na lang wikken en wegen heb ik ervoor gekozen om te starten in de advocatuur. Ik ben advocaat Gezondheidszorg geworden bij Dirkzwager. Dat heb ik drieënhalf jaar met veel plezier gedaan. Ik deed vooral veel medisch aansprakelijkheidsrecht en contractenrecht. Het waren super leerzame jaren. Ik kreeg veel eigen verantwoordelijkheid en had mooie zaken en klanten. Al vrij snel werd ik ook lid van de Ondernemingsraad binnen Dirkzwager.

Gaandeweg merkte ik dat ik bepaalde dingen miste in mijn werk. Als advocaat in een civiele praktijk bestaat een groot deel van je werk logischerwijs uit het lezen en schrijven van stukken. Dat kon ik goed, maar ik wilde meer met mensen bezig zijn. Netwerken, organiseren en verbinden zijn dingen die mij echt veel energie geven. Ik had de behoefte om weer meer met mijn achtergrond in de Bedrijfscommunicatie te gaan doen. Toen dacht ik: als dat gevoel bestaat, moet ik er ook iets mee doen. Tegelijkertijd wilde ik niet weg bij Dirkzwager. Ik had en heb het er enorm naar mijn zin.

Begin 2017 hoorde ik dat Dirkzwager graag een nieuwe collega wilde die zich bezig zou gaan houden met arbeidsmarktcommunicatie. Toen dacht ik: dát wil ik worden. Toen ik dat aankaartte was iedereen gelijk enthousiast. En zo gebeurde het dat ik per 1 juli van dit jaar de switch heb gemaakt van advocaat naar corporate recruiter.

“Choose a job you love and you will never work a day in your life.”

Wat doe je als recruiter precies?

Als recruiter ben ik verantwoordelijk voor onze arbeidsmarktcommunicatie. Daaronder valt zowel het beleid als ook de uitvoering. Mijn takenpakket is heel gevarieerd. Zo ben aanspreekpunt voor studie- en studentenverenigingen, vertegenwoordig ik kantoor op externe events (zoals bedrijvendagen) en organiseer ik kantoorbezoeken. Daarnaast voer ik (oriënterende) gesprekken met studenten die vragen hebben over ons kantoor en ben ik betrokken bij onze student-stages. Eigenlijk kun je bij mij terecht met al je vragen over werken bij ons kantoor. Ik vind het leuk om mee te denken over de vraag of de advocatuur en ons kantoor bij je zouden passen.

Mijn dagen zijn heel divers. Het ene moment zit ik achter mijn bureau, dan zit ik met een collega na te denken over een goede vacaturetekst en vervolgens sta ik ergens in het land op een bedrijvendag. Vooral het contact met mensen vind ik heel leuk in mijn functie. Ik ben heel blij in mijn rol en ga iedere dag met enorm veel plezier naar mijn werk.

Ik zou iedere student mee willen geven om bij het kiezen van een baan of een werkgever zeker ook je gevoel en intuïtie te volgen. Vaak voel je wel aan of iets bij je past of niet. Laat je in ieder geval niet (te veel) leiden door salaris of aanzien. Uiteindelijk is het belangrijkst dat je iets doet waar je plezier in hebt. In dat kader vind ik een spreuk van Confusius wel treffend: “Choose a job you love and you will never work a day in your life.”

Geschreven door Caro Agnese Breikers

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur