Welcome readers!

Waarde lezer,

Voor u ligt alweer de laatste editie van de Ouranostra van dit academische jaar. Er is veel in onze wereld veranderd sinds de vorige editie. De pauzeknop werd ingedrukt en alles kwam even stil te staan. Terwijl velen van ons een weg probeerde te vinden in het thuiswerken en vergaderen volgens het ‘nieuwe normaal’, werkte een andere tak van de bevolking non-stop om deze crisis zo goed mogelijk te bestrijden. Een taak waar niets anders dan respect voor kan worden getoond.

Het is vanzelfsprekend een terugkerend thema: de corona-crisis raakt iedereen; de een net iets harder dan de ander. Ook onze vereniging kreeg te maken met de gevolgen van dit virus. Alle activiteiten kwam stil te liggen, reisjes werden geannuleerd en de geplande kantoorbezoeken konden even geen doorgang vinden. Wat mij fascineert, is hoe veerkrachtig en inventief mensen zijn ten tijde van een crisis. Binnen afzienbare tijd werden allerlei activiteiten op touw gezet om toch iets aan te bieden aan onze leden en om zichtbaar te blijven voor de buitenwereld. Dankzij de inzet de actieve leden van JFV Ouranos in samenwerking met ELSA, heeft de European Career Day online doorgang kunnen vinden en draaide de universiteitsraad- en faculteitsraad verkiezingen op volle toeren. Op sociaal vlak zijn de online game-nights en pub quizzes de tijdelijke vervanger geworden van onze bekende dinsdagavond-borrel.

Nu het einde van het academisch jaar 2019-2020 en daarmee ook het huidige bestuursjaar nadert, is het tijd voor de volgende commissieleden en bestuurders om 2020-2021 tot een succes te maken. De gevolgen van de huidige crisis zullen ongetwijfeld merkbaar blijven, maar dat zal hen niet in de weg staan van een plezierig, leerzaam en avontuurlijk jaar.

Via deze weg wil ik alle commissieleden bedanken voor hun bijdrage aan JFV Ouranos 2019-2020. Blijf gezond en tot gauw!

Hartelijke groet,

Lars Haas

Voorzitter der JFV Ouranos

Waarde lezer,

Voor u ligt de laatste Ouranostra van dit academische jaar. Daarmee komt ook mijn voorzitterschap van deze fantastische commissie ten einde. Dit hele jaar heb ik samen met een paar ontzettend gemotiveerde, getalenteerde en actieve leden mogen werken aan onder andere dit leuke magazine. In deze en de voorgaande edities hebben wij ons uiterste best gedaan om zo veel mogelijk leuke en interessante stukken te schrijven, elk binnen een verschillend thema. De eerste Ouranostra stond in het teken van carrière en de mogelijkheden die wij allemaal hebben na onze tijd op de Universiteit Maastricht. De tweede Ouranostra stond in het teken van politiek en rechtsstaat, en deze laatste Ouranostra staat in het teken van Maastricht en de ontwikkelingen omtrent het Corona-virus. Verschillende thema’s, maar evenveel enthousiasme om te schrijven en dat kun je in elk stuk terug lezen.

De afgelopen maanden zijn natuurlijk voor ons allemaal ontzettend bijzonder geweest. Desalniettemin ging ons werk als Communications Committee gewoon door en zijn wij, naast deze Ouranostra, bezig geweest met een prachtige Year Review en ontzettend leuke merchandise. Communications is zo veel meer dan enkel wat artikelen schrijven, en dat heeft mijn commissie dit jaar bewezen.

Ik ben onwijs trots op mijn commissie en hetgeen wij afgelopen jaar hebben neergezet en ik kan niet meer dan hopen dat jullie als net zo hebben genoten van het lezen, als wij hebben gehad van het schrijven.
Lieve Youri, Daan, Marie-Louise, Maryze, Marielène, Lisa en Brittney, dankjulliewel voor jullie inzet en enthousiasme!

Dan rest mij enkel nog het wensen van veel leesplezier!

Nicky Limbourg

Voorzitter Communications Committee 2019-2020

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Verstuur